Asistenta rutiera si importanta ei in situatiile critice

Asistenta rutiera si importanta ei in situatiile critice

Asistenta rutiera     Atunci cand vorbim de asistenta rutiera este posibil sa confundam acest serviciu ce cel de tractari auto. Ei bine, aceste doua notiuni sunt diferite, chiar daca au foarte multe similaritati. De retinut este faptul ca tractarea auto vine ca urmare a asistentei rutiere nereusite; in cazul in care la fata locului nu s-au putut efectua reparatiile necesare autovehiculului, iar acesta nu se poate deplasa singur, in scena apar tractarile - acestea se folosesc de autospeciale – cum ar fi platformele.

     Asistenta rutiera isi propune sa acorde ajutor tuturor automobilelor care au suferit defectiuni pe drumurile publice si, in consecinta, nu se mai pot misca de la locul incidentului. Motivele acestor deranjamente sunt numeroase si dintre cele mai variate: vorbim fie de accidente soldate cu avarierea masinilor, fie de cedari ale sistemelor de directie, ale cutiilor de viteze, ale motoarelor sau, poate cele mai intalnite, de disfunctionalitatea bateriilor auto. Indiferent de care ar fi cauza care duce la blocarea automobilului pe una dintre rute, asistenta rutiera isi ofera serviciile si incearca sa rezolve nefunctionalitatile.

     Foarte multi soferi s-au confruntat de-a lungul timpului cu capriciile masinilor si au fost nevoiti sa apeleze la serviciul de asistenta rutiera, insa putini dintre acestia stiu care este cauza aparitiei acestui suport. Soferii care dipun de permis de conducere de foarte mult timp si care au avut ocazia sa manevreze un automobil acum cativa ani stiu cu siguranta ca „asistenta rutiera” era ultimul lucru la care se gandeau atunci cand „ramaneau cu masina in drumul mare”. In realitate, acestia nu doar ca nu erau increzatori in serviciul de asistenta, insa, datorita simplitatii de care dadeau dovada vehiculele vechi – referindu-ne aici la partea mecanica – multi dintre acestia reuseau sa efectueze singuri reparatiile minore de care avea nevoie masina lor; cei ce au avut Dacii declara ca acum douazeci de ani toate se puteau rezolva cu o surubelnita, cu un patent si cu niste sarma.

Serviciul de asistenta rutiera     Industria a evoluat, oamenii poate ca nu-si mai dau interesul pentru a invata cum ar putea sa rezolve singuri o problema relativ simpla, in timp ce unele persoane constientizeaza importanta si disponibilitatea serviciului de asistenta rutiera si apeleaza la acesta ori de cate ori este nevoie. Tinand cont de toate acestea si adaugand faptul ca noile automobile sunt din ce in ce mai dificil realizate, iar repararea lor in afara unui service auto specializat, ori de catre oameni perfectionati in acest domeniu, a devenit aproape imposibila.

      Odata ce am stabilit care este serviciul oferit de asistenta rutiera, se vede necesara o clarificare si asupra momentelor in care acesta intervine. De pilda, in cazul in care un vehicul este avariat total, iar acesta nu se poate deplasa fara ajutorul unei platforme auto nici macar pe o distanta extrem de mica, se vede necesara o remorcare catre cel mai apropiat service auto sau, dupa caz, acolo unde doreste clientul. Implicarea tractarii auto are loc deoarece serviciul de asistenta rutiera nu poate sa rezolve sub nicio forma problema autovehiculului, reparatia la fata locului fiind imposibila, iar automobilul nefiind mobil. Pe de alta parte, daca vorbim despre o defectiune minora, iar personalul de asistenta rutiera, calificat si avand toate elementele si instrumentele necesare sa o rezolve, reuseste sa actioneze astfel incat sa rezolve avaria fara a fi nevoie de o tractare. Este posibil ca defectiunea masinii sa fie partiala, insa din cauza suprasolicitarii aceasta sa se transforme intr-una totala. De preferat in astfel de situatii este sa luati in considerare atat controlul limitat pe care il aveti asupra autovehiculului, dar si pericolul la care va supuneti alegand sa conduceti masina catre un garaj de reparatii.

Asistenta rutiera depanare       Asistenta rutiera si importanta ei in situatiile critice este cruciala. Chiar daca sunt constienti de factorii negativi ai unei afectiuni partiale ale masinii, multi soferi aleg sa transporte singuri automobilul catre un loc anume, fara sa apeleze la serviciul de asistenta auto sau la cel de tractari auto. Inainte sa luati aceasta decizie este bine sa luati in considerare factorii expusi mai sus: posibilitatea de a cauza probleme mai mari masinii, pe langa cele pe care le are deja, propria siguranta si nu in ultimul rand, aspectul legal al transportului autovehiculelor avariate pe drumurile publice. Nu puneti in balanta motivele de mai sus si pretul sau aspectul financiar. Viata dumneavoastra este mai importanta decat orice suma materiala!