Farurile auto

Detailing faruri autoChiar daca majoritatea conducatorilor nu se gandesc la farurile auto decat abia atunci cand acestea se strica, articolul de astazi isi propune sa sublinieze importanta lor, atat pentru siguranta dumneavoastra ca si sofer, cat si pentru siguranta celorlalti participanti la trafic.

Fie ca sofati in timpul noptii, fie ca afara conditiile meteo nu sunt dintre cele mai favorabile – ploua, este ceata sau ninge, in oricare dintre aceste situatii sunteti nevoiti sa porniti farurile auto. Mai mult de atat, acestea nu doar ca va asigura dumneavoastra siguranta, ci si pe cea a celorlalti conducatori din trafic. In plus, acestea permit si animalelor sa va vada vehiculul de la distanta si sa ramana in afara drumului, in afara oricarui pericol.

Far autoPrintre cele mai frecvente defectiuni ale farurilor auto se numara arderea unui bec sau a unei sigurante – care poate reactiona ca si in cazul unui bec ars sau care pur si simplu ar putea sa scada intensitatea luminii. Problemele ar putea rezulta, de asemenea, de la alternator, de la baterie, din cauza firelor corodate, al unei benzi alternatoare slabe si chiar a lentilelor decolorate de deasupra becurilor sau a sistemului electric. In vederea rezolvarii tuturor acestora, este important sa apelati la ajutorul unui mecanic auto cu experienta care sa verifice atent farurile, sa depisteze defectiunea si, in cele din urma, sa o rezolve. In cazul in care acesta nu reuseste sa determine cauza problemei imediat, nu conduceti sub nicio forma masina in timpul noptii. In timp ce exista rareori probleme majore cu farurile, exista ocazional vehicule al caror principal motiv pentru retragere il reprezinta o problema serioasa cu farurile. De fapt, in anul 2014, au existat retrageri ale farurilor de la Volkswagen, Chevrolet, Honda si Toyota – unul dintre cei mai dificili ani din acest punct de vedere.

Faruri autoExista multe tipuri diferite de faruri pe care le puteti alege pentru vehiculul dumneavoastra, inclusiv luminile reflectorizante si proiectoarele. De asemenea, puteti alege de la halogen si xenon, in functie de tipul de vehicul pe care il aveti si de modul in care doriti ca farurile sa functioneze. Tineti cont de faptul ca unele faruri de tip "aftermarket" pot sa nu fie de fapt legale, asa ca verificati legile inainte de a cumpara ceva ce nu se poate utiliza. Daca aveti probleme cu farurile dumneavoastra, nu le ignorati si nu le amanati. In unele cazuri, este posibil sa aveti nevoie doar de inlocuirea becurilor, in timp ce in altele, ar putea fi o indicatie a unei defectiuni mai mari.

Un alt aspect important al bunei functionari a farurilor auto il reprezinta intretinerea corecta a acestora. Este important sa va pastrati farurile in cea mai buna stare posibila pentru a avea parte de cea mai buna vizibilitate pe timp de noapte. Farurile pot deveni din ce in ce mai putin transparente din cauza expunerii acestora in fata a diversi factori: soare puternic, ceata, zapada, murdarie. Cu toate astea, un far blurat ar putea sa indice, de asemenea, ca acesta are fisuri sau nu este sigilat corect.

Ingrijire faruri

Exista multe produse disponibile pe piata care sunt special fabricate pentru curatarea farurilor auto, Pentru ingrijire speciala, puteti merge la dealerul auto pentru a dispune de o evaluare si de o eventuala curatare si reparare a farurilor – daca acest lucru este necesar. In plus, puteti oricand sa apelati la o spalatorie auto care ofera detailing auto. In cadrul acestei practici, nu doar farurile vor fi curatate profesional, ci si celelalte componente ale masinii.

In concluzie, daca ati observat ca farurile masinii dumneavoastra nu ofera cea mai buna vizibilitate pe timp de noapte, remediati imediat aceasta problema. O modalitate eficienta de a reduce riscul unui accident rutier pe timpul noptii este sa aveti parte de o buna vizibilitate pe sosea. Nu putine au fost cazurile in care conducatori auto au avut nevoie de asistenta rutiera sau, mai grav, de serviciile de tractari auto.