Firma de tractari auto VS. tractarea auto improvizata

Firma de tractari auto VS. tractarea auto improvizata

Masina tractari auto     Atunci cand intampina probleme cu masina si se gaseste in situatia in care autovehiculul sau nu vrea sa mai plece din drum, este de la sine inteles ca orice sofer cauta o solutie eficienta, rapida si care sa nu coste mult. Acestea sunt cele trei criterii principale pe care le luam in considerare atunci cand ne gandim la o firma de tractari auto vs. tractarea auto improvizata.

    Din pacate, multi aleg sa tina cont de aceste criterii intr-o ordine care le pune viata in pericol, dar le tine buzunarul in siguranta. Firmele specializate care ofera servicii de tractari auto si asistenta rutiera sunt acaparate de cele nascute peste noapte, care folosesc numeroase improvizatii si care cer soferilor auto costuri scazute. Insa, pe langa faptul ca sunt deosebit de periculoase, aceste alternative nesigure pot de foarte multe ori sa fie si ilegale. O alta varianta pe care detinatorii de autoturisme aleg sa o practice este aceea de a apela la un prieten si de a-si tracta masinile cu ajutorul remorcarii.

   Atunci cand va aflati in fata unei decizii cu privire la modul de tractare al masinii dumneavoastra, luati in siguranta inainte de orice alt cost. Alegeti o firma de tractari auto, luati in calcul specificatiile acesteia si uitati de prietenii sau de oamenii care nu sunt antrenati in acest sens. Avantajele unei astfel de firme sunt multiple; pe langa personalul calificat, acestea detin elemente special destinate tractarilor auto, de pilda platforme si macarale. In timp ce, improvizatiile nu fac altceva decat sa ne puna propria siguranta in pericol. Aveti in minte faptul ca atunci cand sunteti trasi de catre un alt autovehicul, sistemul de semnalizare al masinii dumneavoastra trebuie sa mearga deoarece intre cel ce este tractat si cel ce tracteaza trebuie sa existe in permanenta un contact – in vederea accidentelor rutiere cu care se poate solda mica dumneavoastra “aventura”. Un alt dezavantaj al depanarii improvizate este acela ca nu aveti nicio siguranta asupra masinii si, mai mult, nici asupra dumneavoastra – in cazul in care o conduceti. Un posibil impact cu automobilul care va tracteaza sau cu un alt automobil participant la trafic nu poate fi evitat cu usurinta. In cazul avarierii sistemului de franare nici nu se pune problema de o astfel de improvizatie. Soferii celor doua masini pot avea probleme la intelegerea semnalelor, prima masina poate frana, in timp ce cea de a doua masina o poate izbi, exista riscul deraparii, dar si al dezlegarii legaturii dintre cele doua. Pentru a evita toate aceste posibile situatii, este de preferat ca in cazul in care aveti nevoie de o tractare auto, sa apelati la o firma specializata care sa va stabilizeze masina pe platforma si care sa va transporte in siguranta automobilul pana la cel mai apropiat service auto.

Platforma tractari auto     Un alt avantaj al firmelor de tractari auto il reprezinta dotarile, platformele fara de care tractarea nu s-ar efectua in maxima siguranta si cu randament crescut. Acestea sunt privite ca cele mai sigure metode de tractari, dar si ca cele mai eficiente. De ce? Pentru ca platformele auto ofera posibilitatea tractarii pe orice fel de drum si a oricarui fel de masina, utilaj agricol etc., intreg procesul este desfasurat intr-o siguranta deplina, iar varianta avarierii automobilului nostru in timpul tractarii este exclusa. Bineinteles, fiind tractata si transportata cu ajutorul unei platforme, masina poate sa sufere orice defectiune, sistemele de franare si de semnalizate nefiindu-i necesare – spre deosebire de cazul tractarii clasice, a unui vehicul tractat de catre un altul. Mai mult de atat, tractare cu ajutorul platformei auto nu creaza dificultati in trafic, nu il incetineste si nu provoaca neplaceri celorlalti participanti din trafic si pe deasupra – se desfasoara intr-un timp considerabil mai scurt.

     Macaraua este un element la fel de important ca si platforma. Impreuna, cele doua reusesc sa furnizeze cea mai sigura forma de tractare. De cele mai multe ori, platformele sunt dotate cu mosoare cu cabluri care ajuta urcarea masinii pe platforma propriu-zisa. Folosite intr-un mod incorect, aceste cabluri pot produce masinii avarii serioase, motiv pentru care macaraua este mult mai adecvata procesului de tractare. Este adevarat ca daca la nivelul macaralei exista si cea mai mica neregula, vehiculul ce urmeaza a fi tractat este intr-un pericol de dauna totala; daca prinderea masinii nu se face corespunzator, iar manevrele sunt prea bruste, aceasta risca sa pice de la o inaltime considerabila. Metoda de tractare cu ajutorul unei macarale este folosita in deosebi atunci cand masina ce urmeaza a fi tractata a suferit avarii grave sau se afla intr-un loc interzis, ingust, in care platforma de tractari auto nu poate sa incapa. Chiar daca pare mai putin exacta decat platforma, macaraua este un instrument cu care tractarea se desfasoara in maxima siguranta. Un alt avantaj al tractarii auto cu macaraua il reprezinta viteza cu care circula automobilul care tracteaza; spre deosebire de tractarea clasica, unde viteza nu depaseste 40 km/h, aici vorbim de o viteza normala de pana la 50 km/h in localitati si 90 km/h in afara acestora.

Masina asistenta rutiera     Pe langa dotarile pe care o firma de tractari auto le are trebuie sa luam in considerare si faptul ca aceasta are angajati instruiti care va pot transporta masina in maxima siguranta. Alte detalii semnificative sunt reprezentate de disponibilitatea serviciului de tractari auto si asistenta rutiera, de costul perceput de acesta, dar si de comportamentul si de relatia pe care firma de tractari auto o are si o mentine cu soferii aflati in situatia in care au nevoie de tractare auto sau de asistenta rutiera.