Importanta unor cauciucuri bune

Importanta unor cauciucuri bune

Anvelope noiCu totii suntem de acord ca importanta unor cauciucuri bune este deosebit de mare. In timp, lipsa unor anvelope de calitate poate provoca probleme grave masinii si, mai mult de atat, ne poate pune viata in pericol. Necesitatea de a avea roti corespunzatoare poate fi, intr-adevar, o bataie de cap pentru majoritatea soferilor. In primul rand, acestea costa o suma substantiala de bani, care de cele mai multe ori reprezinta o cheltuiala neplanificata, in timp ce, pe de alta parte, achizitionarea unor cauciucuri noi ne poate rapi o bucata buna de timp.

Pentru a evita aceste mici inconveniente – si spunem ca sunt minore deoarece importanta unor cauciucuri noi este cu mult mai mare decat micsorarea bugetului, mai ales tinand cont de faptul ca multe pierderi de vieti si accidente rutiere au fost provocate si de folosirea unor anvelope foarte uzate – nu exista o solutie salvatoare. Cu toate astea, putem preconiza momentul in care trebuie sa schimbam cauciucurile si putem economisi o parte din suma de bani, mai ales ca perioada dintre aceste achizitii este una destul de indelungata. Exceptie facand cazurile in care un eveniment neprevazut se soldeaza cu distrugerea unei anvelope.

Masurarea presiunii din anvelopeCeea ce trebuie sa retineti, insa, este faptul ca anvelopele si schimbarea lor regulata au un impact foarte mare, atat pentru siguranta dumneavoastra, cat si pentru durata de viata a masinii. Asa ci, a, spus, anvelopele joaca un rol esential in siguranta vehiculului pe care il conduceti. Daca sunt folosite mult mai mult timp decat este recomandat, sansa de a va pune pe dumneavoastra si pe pasajeri in pericol este destul de mare. Trebuie sa retineti ca fiecare pneu suporta un sfert din greutatea vehiculului, deci o greutate foarte mare. Motiv pentru care, in situatia in care vreunul dintre cauciucuri este compromis, schimbarea acestuia trebuie sa devina o prioritate. Anvelopele bune iti cresc posibilitatea de a te intoarce in siguranta acasa, iar cand amanati aceasta schimbare foarte mult timp, sansele ca masina sa functioneze la potentialul maxim se micsoreaza considerabil. Trebuie sa luati in calcul faptul ca, schimbarea setului vechi cu unul nou dupa cativa ani de utilizare intensa reprezinta un pret mic atat pentru pentru bunastarea personala, cat si pentru cea a masinii.

Un alt motiv pentru care anvelopele ar trebui sa fie prioritati il reprezinta eficienta masinii. In cazul in care masina consuma mai mult combustibil decat de obicei, exista posibilitatea ca de vina sa fie cauciucurile. De ce? Pentru ca acestea pastreaza masina in miscare fara probleme, insa daca sunt uzate in mod neuniform sau nu sunt echilibrate in mod corespunzator, repercusiunile se vad la consum. Cand anvelopele nu ruleaza, este mai dificil ca vehiculul sa pastreze un contact cu drumul si pentru ca masina lucreaza mai mult, foloseste mai mult combustibil. Deci, daca va ganditi ca economisiti bani daca mai intarziati schimbarea cauciucurilor, va inselati. Este foarte probabil sa pierdeti mai multi bani pe combustibil decat pe inlocuirea propriu-zisa a anvelopelor – fara sa va dati seama.

Revizie lunara anvelopeIn alta ordine de idei, o alta caracteristica care aproape ca se injumatateste este performanta rulajului. Cand anvelopele au o suprafata de rulare buna, sunt echilibrate corespunzator si sunt umplute la presiunea concordanta, puteti simti diferenta in modul in care se conduce masina. Pe de alta parte, cand anvelopele sunt deteriorate, probabil veti simti masina vibrand si tragand de volan. Calatoria este mai putin placuta, iar performanta vehiculului dumneavoastra este diminuata. Profitati la maximum de experienta conducerii unei masini cu anvelope de inalta calitate.

Atunci cand anvelopele sunt uzate de suferit nu are doar eficienta masinii, ci si tractiunea.  Obtinerea unei tractiuni maxime de la anvelope modifica aproape tot ceea ce este legat de conducere. In primul rand, o tractiune corecta va asigura ca ramaneti in controlul masinii,  chiar si atunci cand va confruntati cu conditii dificile de drum – zgura, polei, apa.

Anvelopele bune au aderenta necesara astfel incat masina dumneavoastra sa ramana cu toate cele patru roti pe carosabil in timp ce conduceti. Fara aceasta rulare continua va puteti gasi rapid intr-o situatie infricosatoare. Chiar si atunci cand vremea este perfecta, avand pneuri care sunt in stare buna, masina dumneavoastra ofera o plimbare mult mai satisfacatoare si reduce consumul de combustibil.

Importanta unor cauciucuri buneSperam ca acum aveti o imagine mai buna despre cat de importante sunt anvelopele. De asemenea, trebuie sa stiti ca exista pasi pe care ii puteti lua dupa cumpararea de noi pentru a le ajuta sa le pastrati.

Daca doriti sa pastrati cauciucul in cea mai buna forma posibila, iata cateva sfaturi: fiti atenti la presiune si efectuati inspectia anvelopelor lunar – cautati urme de uzura excesiva si cel mai important, amintiti-va sa nu ignorati nici o problema legata de anvelopele dumneavoastra. Nimic nu merita sa va riscati siguranta; de aceea este intotdeauna mai bine sa remediem imediat situatia.