Inainte de a te angaja intr-o remorcare, este bine sa ai in minte cateva lucruri absolut necesare atat pentru siguranta ta, cat si pentru siguranta masinii tale si a celei pe care doresti sa o remorchezi. Articolul de azi isi propune sa ofere cateva sfaturi pentru remorcare de care orice sofer auto trebuie sa tina cont.
Pentru a duce la bun sfarsit o operatiune de remorcare si, mai ales, fara sa intampini situatii neplacute, iti sugeram sa ai in vedere aceste cateva remarci cruciale. Indiferent de faptul ca este pentru prima oara cand remorchezi o masina sau deja nu le mai stii numarul autovehiculelor pe care le-ai remorcat, iti propunem sa citesti aceste cateva tipsuri care cu siguranta te vor ajuta in viitor. In primul rand, este absolut necesar sa stii masina ta este potrivita pentru acest lucru. Gabaritul si puterea stau in stransa legatura cu posibilitatea de a remorca alte vehicule. Gradul maxim de remorcare difera de la o masina la alta, numeroasele modele si marci ale masinilor avand caracteristici particulare. Producatorul masinii evalueaza aceste considerente, iar tu poti afla cu usurinta daca autovehicului tau poate remorca un altul, dar si ce fel de alta masina poata fi remorcata de masina ta.
Atunci cand ai o bara de tractiune montata, trebuie sa te asiguri ca aceasta respecta cerintele, iar standardele impuse de lege sunt atinge. Leagea Codului Rutier este extrem de clara in acest sens. Daca nu ai inteles foarte bine despre ce este vorba, iti recomandam sa citesti articolul nostru, acolo unde fiecare punct este explicat. Trebuie sa ai intotdeauna in vedere faptul ca bara de remorcare este legatura principala dintre vehiculul tau si cel remorcat.
De asemenea, atunci cand desfasori o operatiune de remorcare este primordial sa efectuezi controlul franelor masinii remorcate. In cazul in care sistemul de franare al acesteia este deteriorat, iti sugeram sa nu remorchezi masina, ci sa il sfatuiesti pe proprietar sa apeleze la o platforma autorizata. Serviciile de asistenta rutiera si cele de tractari auto il pot ajuta sa duca in siguranta vehicului dintr-un punct in altul. Unele dintre acestea sunt disponibile 24/24, 7/7 deoarece funtioneaza in regim non-stop. Daca masina remorcata face imposibila vizibilitatea cu ajutorul oglinzilor cu care masina este dotata de catre producator, este bine sa iei in considerare extinderea sau adaugarea unora care sa iti dea posibilitatea sa vezi chiar si colturile din spate ale masinii remorcate. Un alt lucru pe care trebuie sa il ai in vedere este faptul ca, odata ce masina ta remorcheaza o alta, greutatea suplimentara poate dezechilibra autovehicului tau si ii poate maximiza consumul de combustibil. Daca ai deja experienta in remorcarea masinilor, este bine sa iei in considerare achizitionarea unui kit de distributie a greutatii, care corecteaza problemele cauzate de excesul de incarcatura. Un astfel de kit imbunatateste manevrarea, control si confortul in timpul remorcarii. Ca regula generala, pentru a evita oscilatia si pierderea controlului, trebuie sa adaptezi viteza autovehiculului tau la conditiile de drum (fie ele meteo sau de alta natura) si sa nu uiti nicio clipa ca in spatele masinii tale se afla o alta, iar acestea sunt legate intre ele. Unele conditii nu sunt la fel de usor de controlat si pot avea un impact mai mare asupra abilitatilor tale de remorcare, mentionam inclusiv traficul, vanturile laterale si suprafetele rutiere inegale ale carosabilului.
Cand remorchezi o alta masina, trebuie sa iti amintesti lungimea pe care o are acum ansamblul celor doua autovehicule. Tocmai de asta iti sugeram sa permiti spatiu suplimentar atunci cand schimbi benzile, dar si sa pastrezi o distanta corespunzatoare intre tine si masina din fata, pentru a avea un timp mai mare de franare. pastrati cel putin 60 de metri intre dvs. si masina din fata pentru a va oferi un timp suplimentar la franare. Daca nu ai intreprins niciodata o astfel de operatiune te anuntam ca un factor important il reprezinta odihna; numerosi soferi admit faptul ca o remorcare este cu mult mai obositoare decat sofatul in sine al propriei masini.